onsdag 29. oktober 2014

Noe du bør vite om batterier, spesielt Lithium batteri.

 

Hold Batteriet ditt ved like!!!! ikke som du trodde kanskje

 
 
Hvordan lade Lithium-baserte batterier?

Lithium-batterier er vanskelige å skade ved lading, ettersom de inneholder avansert elektronikk som skal beskytte mot feilaktig lading. Du trenger som sagt heller ikke bekymre deg for minne-effekten, siden denne batteritypen ikke påvirkes av dette problemet overhodet.
Lithium-batterier blir i motsetning til NiMH ikke varme når de lades, og laderen slutter automatisk å tilføre strøm når batteriet er fulladet. Det er derfor ikke noen kjente bivirkninger ved å la laderen være plugget i etter at batteriet er fullt. Det er heller ingen kjente tilfeller der Lithium-batterier har eksplodert.
Det er vanlig å tro at det er bra å la batteriet gå tom for strøm. Sannheten er stikk motsatt for Lithium-batterier, som derimot bør lades ofte. Det er også normalt å tro at klattlading er skadelig, noe som ikke er tilfelle. Du kan med god samvittighet plugge laderen ut av telefonen selv om ikke batteriet er fullt.
En ting som er verdt å merke seg er at hurtigladere med en ladetid på rundt en time ikke er anbefalt å bruke hvis du vet at det er lenge til du får lade telefonen igjen. Telefonen vil nemlig kun oppnå rundt 70 prosent av den optimale batterikapasiteten, som kun kan oppnås med en vanlig lader. Tiden som kreves for å lade Lithium-batterier helt opp er som regel på rundt 2-3 timer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar