onsdag 10. september 2014

Oiiiiii.....!!!

Mange hevder at trådløse bordhøyttalere aldri kan erstatte et fullblods stereoanlegg med svære høyttalere. De burde lytte til Klipsch Stadium.

VG følger


Den nye generasjonen trådløse bordhøyttalere lar deg spille av musikk rett fra mobilen, uten å være fysisk tilkoblet. Perfekt til musikktjenester som Wimp eller Spotify. De fleste trådløse høyttalerne har likevel begrensninger når det kommer til lydkvalitet, spesielt sammenlignet med et skikkelig stereoanlegg: Ikke spiller de særlig høyt, ikke går de dypt i bassen.
Kort sagt er begrensningene ofte flere enn fordelene, men så koster de fleste av dem bare en brøkdel av Klipsch brutale Stadium-høyttaler.
Den lever i høy grad opp til navnet, for Klipsch har klart å pakke et veritabelt lydfyrverkeri inn i den 53 cm brede og 13 kilo tunge høyttaleren.
Enormt lydtrykk
Det er snakk om et todelt 2,1-kanals høyttalersystem, med venstre og høyre kanal boltet fast i en solid plattform. Diskant- og mellomtone bruker Klipsch sine velkjente kompresjonshorn, mens to 13,3 cm store basselementer spiller mot hverandre og skaper mer energi i bassen. Forsterkeren skal levere opptil 400 watt, og Stadium er i stand til å gjengi et lydtrykk på opptil 112 desibel!
Hvis man ser bort fra fraværet av CD-spiller og radio, finnes det mange tilkoblingsmuligheter, slik at man kan bruke den sammen med TV-en, nettbrettet og en laptop. Eller strømme musikken trådløst fra mobilen. Du kan velge mellom Bluetooth som støttes av alle håndholdte enheter som smartmobiler og nettbrett, eller AirPlay som støttes av Apples iOS-enheter som iPhone, iPod touch og iPad. Stadium støtter også DLNA, slik at også Android-brukere kan strømme musikk til høyttaleren via wi-fi i stedet for Bluetooth.
De nærmeste konkurrentene i denne klassen, er Geneva Model XL, som koster 16.000 kr uten stativer, og er ute i en forbedret versjon i disse dager. Eller McIntosh McAire til 25.000 kr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar