søndag 31. august 2014

Wilmann vant Birken

Wilmann vant Birken

– Det var ikke slik jeg ville vinne, sier Frederik Wilmann etter målgang. – Det var ikke på denne måten jeg skulle gjøre det. Det ble dritkjipt.
 
I fjor tapte Wilmann seieren i Ballettbakken. I år så det stygt ut på samme punkt. Men så fikk trønderen trua og kjempet seg tilbake. Det skulle bli et oppgjør på målstreken mellom Wilmann og Åsmund Løvik, de to som hadde ledet hele vegen.
Slik så det ut helt til den siste 90-grader sving ned på oppløpet, da Løvik kjørte rett fram i stedet for ned til mål, og måtte av sykkelen for å komme rundt svingen. Og Wilmann vant en bittersøt seier.
– Jeg må tenke litt på det. Men det er utrolig surt siden jeg var så nærme seieren, sier en skuffet Løvik etter målgang.
– Det var et perfekt løp helt til svingen, sier han, og forteller om strategien.
– Vi kjørte hardt til Skramstad for å få ei luke opp der. Vi kan ikke slåss med terrengsyklistene i terrengpartiet, sier Løvik.
Men på raske tørre grusveger var det ingen som kunne ta landeveissyklistene.
Rittet var en thriller mellom Løvik og Wilmann fra første mellomtid på Skramstad.
– Vi var en gruppe på fire ganske lenge, men vi gikk tidlig i Rosinbakkene. Det var helt riktig kjørt, sier han.
Fra Storåsen hadde de to trønderne ristet av seg Truls Korsæth og Anders Hovdenes, og det var en duell. Skulle Wilmann tape den i Ballettbakken i år igjen? Det så stygt ut.
– Jeg tapte 3-4 sekunder i Ballettbakken, men tok litt igjen inn på stadion, sier Wilmann, som brukte fredagen til å besiktige bakken.
– Jeg fikk litt pepper for det i fjor, sier han.

Topp 3 menn elite
1. Frederik Wilmann, Team Ringeriks Kraft, 2:33:18
2. Åsmund Løvik, TVK, 2:33:25
3. Truls Korsæth, Lillehammer CK/Team Joker, 2:34:20

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar