fredag 28. juni 2013

Politier er under gransking etter og ha skutt vilt mot løshundene.


De to tjenestemennene som skjøt hundene Balder (2) og Odin (5) etterforskes for grov uforstand i tjenesten.

Likevel vil de to tjenestemennene være i full tjeneste inntil videre. Det forteller Kjell-Kristian Ukkelberg, som er påtalesjef i Hedmark politidistrikt og nestkommanderende etter politimesteren.

- Vi kommer ikke til å ta de ut av tjeneste, hvis vi ikke får annen informasjon fra Spesialenheten, sier han.

Etterforskes for grov uforstand i tjenesten

Det er Spesialenheten for politisaker som har besluttet å iverksette etterforskning. Det bestemte de seg for onsdag kveld.

- Vi etterforsker tjenestemennene for grov uforstand i tjenesten. Det gjør vi fordi vi på bakgrunn av opplysningene i saken finner at det er rimelig grunn til å undersøke om det er et straffbart forhold, sier Helle Gulseth, etterforskningsleder i Spesialenheten for politisaker, etterforskningsavdeling Øst-Norge.

Hun sier at de har lagt til grunn anmeldelsene og andre dokumenter de har fått videresendt fra politidistriktet, men ønsker ikke å utdype dette nærmere.

- Hva som vil skje videre i etterforskningen ønsker jeg ikke si noe om på nåværende tidspunkt. Det er for tidlig å si.

Skjøt to hunder med MP5

Bakgrunnen for at de to politimennene etterforskes er at de skjøt hundene Odin (2) og Balder (5) etter at de rømte fra innhengningen på gårdsbruket på Løten for halvannen uke siden.

Saken ble da anmeldt av hundeeier, samt organisasjonen NOAH. I tillegg har en privatperson anmeldt forholdet.
Spesialtjenesten bekrefer å ha mottatt anmeldelse fra NOAH og sistnevnte person, men ikke hundeeier.

FANT KULER: Ved åstedet ved Budor i Løten kommune har Ronny Solheim (48) funnet 18 patronhylser og fire kuler som skal ha blitt skutt etter hundene hans. Foto: PRIVAT
Ifølge Maria von Bremen (40), som er kjæresten til hundeeier Ronny Solheim (48), har de funnet hele 18 tomhylser der hunden ble skutt, i tillegg skal de ha funnet fire kuler i grusen på stedet.

Hendelsen skjedde i mørket, med det halvautomatiske tjenestevåpenet MP5.

- Politiet har begynt å skyte etter hundene på en vei som er åpen for offentligheten. Det var mørkt og veien ligger i nærheten av et hyttefelt. I tillegg er det få ting som er mer farlig enn en skadeskutt hund, sa Solheim til VG etter at de hadde besluttet å anmelde tjenestemennene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar